26 НОЕМВРИ 2019 (вт.) от 19:00 ч.
в НЧ „15.IX.1903 – 1909“ гр. РАЗЛОГ гостува
театър “Българска армия” София с комедията

“АРСЕНИК И СТАРИ ДАНТЕЛИ”
Автор: ДЖОУЗЕФ КЕСЪЛРИНГ
Постановка БОРИСЛАВ ЧАКРИНОВ
Сценография и костюми НИНА ПАШОВА

УЧАСТВАТ: ГЕРГАНА ДАНДАНОВА, РАДОСВЕТА ВАСИЛЕВА, ВЕСЕЛИН РАНКОВ, АСЕН КОБИЛАРОВ, ТИГРАН ТОРОСЯН, ИВАН НАЛБАНТОВ, ЕЛЕНА ИВАНОВА, МИЛЕН МИЛАНОВ, МИРОСЛАВ ПАШОВ, АЛЕКСАНДЪР ДОЙНОВ, ЛУИЗАБЕЛ НИКОЛОВА, СИМЕОН ДАМЯНОВ, ЙОРДАН АЛЕКСИЕВ и КАЛИН ИВАНОВ

🎭 🎭 🎭 Сюжетът на комедията „АРСЕНИК И СТАРИ ДАНТЕЛИ” ни среща с известния театрален критик и страстен противник на брака – Мортимър Брустър, който не може да устои на чара на красивата Илейн и… предлага брак. Но неочаквано откритие му отнема насладата от медения месец. В старата ракла, в дома на неговите лели – Аби и Марта, чиято богоугодна благотворителност е добре позната из целия град, Мортимър открива труп. Не „труп”, а „трупове” – оказва се, че това е 12-тата им жертва. С идеята да „облекчат живота им”, Аби и Марта черпели самотни хора, които приютявали в техния пансион, с чаша от позабравеното Бъзово вино, но… „придружено с лъжичка арсеник, половин лъжичка стрихнин и щипка цианит”. Вече почерпените господа закопавали в мазето, където и в този момент братът на Мортимър – Теди „копаел поредния шлюз на Панамския канал”. Фактът, че той смята себе си за президента Теди Рузвелт се допълва с появата на още по-безумния им трети брат – Джонатан, с явни маниакални наклонности.

Има автори, чието име шества по света с едно единствено произведение. Такъв е случаят с Джоузеф Кесълринг и неговата пиеса „АРСЕНИК И СТАРИ ДАНТЕЛИ”, играна 1444 пъти след премиерата й на Бродуей през 1941 година. От тогава до днес пиесата не слиза от световните сцени.
************************************************************************
БИЛЕТИТИ В ИНТЕРНЕТ ЗАЛАТА на ЧИТАЛИЩЕТО
СУТРИН : от 10:00 до 12:30 часа
СЛЕД ОБЯД : 14:30 до 18:00 часа
ЦЕНА : 10, 12 и 14 лв.
Тел за контакт : 0747 / 80 196