Детската писателка Радостина Николова ще бъде гост на читалищна библиотека  и

НУ „Яне Сандански” гр. Разлог.

На 18 април, сряда, от 11.30 часа в НУ „Яне Сандански”  се организира среща с детската писателка Радостина Николова. Ще бъде представена нейната книга „Приключенията на мотовете“, спечелила  наградата „Бисерче вълшебно“ за 2014 г.

Срещата е изява организирана от читалищна библиотека за Седмица на детската книга и изкуствата за деца.

„Ако късно вечер чуете странни звуци от своя гардероб, които наподобяват хрупане, отворете рязко вратичките му и не се учудвайте, ако върху пуловерите си видите пухкаво същество, което тайно гризка бисквити. Подайте му ръка – това е мот, който има щипка вместо лява лапичка, може да говори вашия език и копнее да се запознае с вас“. Така представя малките мотове книжката на Радостина Николова – „Приключенията на мотовете“, която разказва за нарушената комуникация между хората по един мил, красив и същевременно поучителен начин.

За авторката:
Радостина Николова е родена през 1986 г. в гр. Варна. Завършила е Национална художествена гимназия „Константин Преславски”, специалност „Изобразително изкуство” и Английска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Работила е като редактор в различни печатни и онлайн медии, сред които списанията Joy, Hello и Rozali. Има над 500 публикации в различни сфери и интервюта с известни български и чуждестранни личности. Обожава писането и обича да изпробва различни стилове, адаптирайки се според стила на медията и нейната аудитория.